Ny topchef til landets førende kreditforsikringsselskab

Pressemeddelelse

Danmarks største kreditforsikringsselskab, Atradius, skal have ny topchef ved årets udgang.

Administrerende direktør, Erik Skovgaard Nielsen, har valgt at stoppe efter 38 års karriere i Atradius. Stafetten gives videre til Senior Commercial Manager, Jesper Daugaard Faurby.

Jesper Daugaard Faurby overtager posten 1. januar 2022 efter en grundig overlevering. Gennem 15 års karriere i Atradius har Jesper Daugaard Faurby opnået dyb indsigt i alle aspekter af kreditforsikring og har senest haft ansvar for samtlige kreditforsikringskunder. Med en MBA i bagagen og et stort fokus på ledelse og innovation er Jesper Daugaard Faurby blandt andet optaget af, hvordan Atradius kan fortsætte udviklingen af organisationen og konstant tilføre kunderne øget værdi ved at støtte dem i styringen af kreditrisici. Det er vigtigt i en kompliceret og uforudsigelig verden, hvor senest COVID-pandemien har sat yderligere fokus på behovet for forsikring både herhjemme og på eksportmarkederne. 

”Jeg er både ydmyg og meget stolt over at tage over efter Erik. Atradius forsikrer tilgodehavender og holder hånden under Danmarks vareeksport, men markedet skal også kende os som en partner, der bedre end nogen anden kender risikobilledet, yder rådgivning og skaber tryghed. Markedet er i konstant bevægelse og med Atradius’ enorme databank, der er baseret på globalt input fra omkring 240 millioner virksomheder, er vi godt rustet til at forudse trends og tendenser for verdenshandel og generelle konjunkturer. Det ser jeg frem til at få yderligere i spil i vores tætte samarbejde med kunder og samarbejdspartnere,” siger Jesper Daugaard Faurby.

Kontinuitet og fremdrift

For at sikre en glidende overgang og kontinuitet for kunderne, vil Erik Skovgaard Nielsen over de næste måneder overdrage sine ansvarsområder og arbejdsopgaver til Jesper Daugaard Faurby.

”Timingen er perfekt. Jeg har valgt at stoppe nu, hvor vi med Jesper Daugaard Faurby har den helt rigtige afløser på plads. Vi har et fantastisk team i Danmark og forretningen er i god gænge. Jeg har arbejdet tæt sammen med Jesper i en årrække og ved, at han er den rette profil til fortsat at udvikle Atradius i Danmark. Ikke mindst i relation til innovation til gavn for vores kunder, så vi kan bistå dem med at undgå unødvendige tab i forbindelse med deres salg på kredit,” udtaler Erik Skovgaard Nielsen, som ser frem til at få mere tid til en række andre aktiviteter, herunder engagementet i politik og et kandidatur til det kommende kommunalvalg, forskellige fritidsinteresser og på flere områder gøre aktiv brug af mange års erfaring med lokal og international handel.

Også fra Atradius’ regionale hovedkontor i Amsterdam lyder der lovord om det kommende vagtskifte i Danmark. 

”Vi ønsker en administrerende direktør med dybt kendskab til vores kunder og deres udfordringer med at handle sikkert. Erfaring med og indgående kendskab til udvikling af eksisterende og nye forretningsmuligheder er også vægtet højt. Derfor er Jesper det helt rigtige valg til posten. Han har desuden stået i spidsen for udvikling af Atradius Flow, som er en helt ny digital service til brugere af Microsoft Dynamics, som forenkler administrationen af kreditforsikring, og som er blevet rigtig godt modtaget af vores kunder”, siger Tom Kaars Sijpesteijn, Atradius’ Regional director for Holland og Norden.

 

Pressekontakt:

Peter Dahm Jacobsen, Kommunikationschef Atradius: tlf. 33265044 / 40558156, peter.jacobsendahm@atradius.com

Lisbeth Nedergaard, kommunikationsbureauet Kreab: Tlf. 41 76 02 72, lned@kreab.com